Slagerij Wolters

Huh, een slagerij in de Paaspoptent? Ja, dat lees je goed. Ondanks wat hun naam doet vermoeden, is het tijdens een optreden van Slagerij Wolters geen dooie boel! De 5-koppige band weet precies hoe ze een tent, weiland, woonkamer, achtertuin of elke andere willekeurige locatie plat speelt. Dat doe je met een perfecte mix van The Stones, The Police, Jovink en nog meer hits. 

Daarom zijn we hartstikke blij dat ze dit jaar op Paaspop Zieuwent verschijnen. Op zondag zullen ze als eerste aftrappen en de tent helemaal vol trekken. Zodat het daar nog warmer wordt dan het brandende Paasvuur. De damp slaat ervan af, de dansvloer staat roodgloeiend en de solo’s zijn on fire! Luuk, Dorus, Harm, Henri & Peter: wij hebben er zin in!

Slagerij Wolters, waar komt die naam vandaan?

Voor iedereen die zich afvraagt waar de bijzondere naam Slagerij Wolters nou eigenlijk vandaan komt. Wij zijn in de muziekgeschiedenis van Oost Gelre gedoken en zochten het voor je uit.

Het onstond allemaal op de Kermis Lichtenvoorde in 1996, in café De Kletskop traden Hanska Duo op. Hanska Duo bestond uit Hans Wonnink en Jan Manschot. Toen Hans Wonnink stopte met de band, ging Hanska Duo verder als Bakkerij Manschot. Ook zij speelden elke kermis bij De Kletskop. Toen ook Bakkerij Manschot ermee stopte, nam de toetsenist Henri Wolters het over en vormde Slagerij Wolters. Een soort van parodie op de parodie dus, volg je het nog?

Slagerij Wolters is nog steeds de huisband van De Kletskop waarbij Henri Wolters nog steeds onderdeel is van de band. Net als Luuk Peterman (zang), Peter te Brake (drums en zang) en twee andere Wolters-leden Dorus Wolters (gitaar en zang) & Harm Wolters (bas). Duizelt je hoofd van de hoeveelheid Wolters? Als je maar onthoudt dat ze allemaal samen spelen in Slagerij Wolters!